Dit zijn de door ons geselecteerde producten die u bij ons in de showroom kunt bezichtigen.
Indien u liever een ander model had, kunnen wij dit uiteraard ook leveren.

Focal Chorus 726 

Met een nieuw modern design dat is afgeleid van de eerste Chorus luidsprekers en geavanceerde technologieen is de Chorus 726 een aanwinst voor iedere geluidsinstallatie. In tegenstelling tot de 2.5-weg Chorus 716 is de Focal Chorus 726 wel een volwaardige drieweg-luidspreker met exceptionele prestaties in de mid-range en de kracht van twee 6.5-inch woofers. Dit resulteert in een royaal geluid dat ideaal is voor ruimtes tot wel veertig vierkante meter. De bass-reflex poort aan de voorzijde van de luidspreker reduceert eventuele vervormingen in het geluid en reproduceert een zeer sterke bas. Met een maximum vermogen van 250 Watt / 8 Ohm en een frequentierespons tussen 49Hz – 28kHz levert de Chorus 726 uitstekende audio prestaties.

Twee woofers
De Chorus 726 beschikt, in tegenstelling tot de Chorus 716, over een tweetal woofers, een midrange Polyglass driver en TNV2 tweeter. Bij de 2.5-weg luidspreker heeft de bovenste woofer een dubbele functie, omdat deze driver zich primair focust op de reproductie van midrange. Dit is niet het geval bij de Chorus 726 aangezien de luidspreker over een aparte midrange driver en twee aparte woofers beschikt; waarvan de bovenste zowel lage en middentonen kan reproduceren.

Rijke mid-range
Zowel de woofers als midrange driver zijn vervaardigd uit Focal’s exclusieve Polyglass materiaal, dat op fascinerende wijze wordt gefabriceerd. Binnen dit proces worden er kleine gesmolten glazen microbolletjes op een conus van cellulose aangebracht. Het resultaat is de Polyglass Cone die over een uitermate goede demping van het papier beschikt en tegelijkertijd ook zeer stevig is dankzij de stijfheid van glas. Dankzij de nauwkeurige verhoudingen tussen de toegepaste materialen reproduceren de twee woofers en met name de midrange conus een zeer rijk en gedetailleerd geluid.

TNV2 tweeter
Voor nauwkeurige en soepele geluiden heeft Focal dezelfde tweeter suspensie toegepast die ook bij – de door liefhebbers geroemde – Utopia luidspreker serie is gebruikt. Het Poron materiaal dat hiervoor is toegepast tussen de suspensie en tweeter is niet alleen extreem licht, maar heeft ook een goed vormbehoud. Hierdoor beschadigd de ophanging niet en wordt niet samengeperst. Dit bevordert zowel de levensduur als duurzaamheid van de TNV2 tweeter en Chorus 726 luidspreker.

Franse elegantie
Het ontwerp van de Chorus 726 vloerstaande luidspreker is vervaardigd op basis van een aantal typische Focal fabricagetechnieken. Zo is de behuizing voorzien van een unieke constructie met non-parallel zijpanelen en een stevige voorkant. Bovendien is het design van de Chorus-serie een herinterpretatie van de allereerste luidspreker uit deze serie. Zo hebben de duidelijke kaders en lijnen plaats gemaakt voor subtiele en gladde rondingen. Hierdoor zijn er vrijwel geen naden zichtbaar. De gehele Chorus-serie is beschikbaar in een zwarte, witte of walnoot afwerking met hoogglans zijpanelen en een afdekking van leer. Dit maakt de Chorus 726 tot een elegant object voor in uw interieur.

Te bestellen per paar.

Focal Aria 906 boekenplank luidspreker
Al sinds 1979 maakt het Franse merk Focal hoogwaardige kwaliteit hifi componenten voor liefhebbers van uitzonderlijk geluid. De uitstekende kwaliteit is ook terug te horen en zien in Focal’s Aria serie. Deze productlijn bevat een aantal paar vloerstaande luidsprekers, center speakers, subwoofer, surround speakers én boekenplank luidsprekers. De Focal Aria 906 is een set boekenplank speakers die alle kernkwaliteiten van de Aria serie belichaamd. Zo zijn de audiocomponenten vervaardigd uit hoogwaardige materialen als glasvezel, leer, vlasvezel, Poron en een gelaagde MDF-behuizing met verschillende afwerkingen: hoogglans zwart, hoogglans wit en walnoot.

Te bestellen per paar.

Focal Aria 926
De Focal Aria 926 is onderdeel van de nieuwe 900-lijn, die de Chorus 800 V-serie opvolgt. De Aria 926 is een robuuste vloerstaander die door zijn hoogwaardige componenten een high-end geluid nastreeft. De muziek klinkt natuurlijk, rustig, maar tegelijkertijd ook speels. Er hangt een betaalbaar prijskaartje om de nek van de Aria 926, waardoor deze luidspreker met gemak kan doorgaan als instapmodel voor de high-end markt.

Focal is een Frans merk. De meeste speakers worden in Frankrijk vervaardigd. Met de hand, secuur, met een strakke afwerking. Wat als eerst opvalt is de prachtige afwerking, steunend op een zeer degelijke voet. De opbouw is een drieweg met basreflex. De top-end komt voor rekening van de inverted dome tweeter, die is gemaakt van magnesium met aluminium. De rest van de drie units zijn vervaardigd van vlas. Eén voor de middentonen, de andere twee voor de basweergave. De basunits hebben twee poorten tot de beschikking voor het laag. Het rendement van de Focal Aria 926 is bijzonder hoog, waardoor er niet per definitie een loeizware versterker achter de luidspreker geplaatst hoeft te worden.

De Aria 926 is onderdeel van de door het gerenommeerde magazine What Hi-Fi? met vijf sterren beloonde Aria-reeks. Door zijn hoogwaardige opbouw is de Focal Aria 926 een zeer muzikale speaker. Hij is expressief en gebalanceerd, met een opvallend aanwezige baslaag. Hoewel Franse luidsprekers over het algemeen uitblinken in de middentonen en hoge tonen, is de Aria 926 ook sterk op het gebied van de lage frequenties. Door zijn uitstekende diepte is de speaker over het geheel perfect in balans. Niet voor niets dat de Aria 926 met vrijwel iedere versterker overweg kan.

Te bestellen per paar.

Focal Aria 948 vloerstaande luidspreker
Het Franse hi-fidelity merk Focal staat sinds de oprichting in 1979 bekend om hun uitstekende kwaliteit audiocomponenten met een uitzonderlijk geluid. Liefhebbers zijn lyrisch over de ware akoestiek van de Focal Aria 948 en vinden de geluidsreproductie een lust voor het oor. De drieweg-vloerstaande luidsprekers beschikken over 21cm drivers die een intense en gecontroleerde basweergave produceren. Luidsprekers uit de Focal Aria serie zijn vervaardigd met duurzame en hoogwaardige materialen als glasvezel, leer, vlasvezel, Poron en een stevige MDF-constructie die is voorzien van een subtiele afwerking.

Zoals gezegd beschikt Focal Aria 948 beschikt over twee 8.25-inch Flax bass drivers, een 6.5-inch Flax mid-range driver en de 1-inch TNF inverted dome tweeter. Het maximum vermogen van de vloerstaande luidspreker is 350 Watt, met een frequentierespons tussen de 37Hz – 28kHz en een nominale impedantie van 8 Ohm. De gevoeligheid is 92.5dB. Voor de meest optimale geluidsweergave adviseert Focal een luisterafstand van 3.5 meter in een ruimte van ongeveer 30 dertig vierkante meter. De Focal Aria 948 vloerstaande luidspreker heeft een afmeting van 371 x 1150 x 420 mm en is verkrijgbaar als set met hoogglans zwart, hoogglans wit of walnoot finish.

De Focal 948 drieweg-luidspreker produceert een fantastisch geluid in alle lagen. De twee 8.25-inch bass driver en 6.5-inch midrange driver zijn vervaardigd uit een mix van duurzame materialen: vlasvezel en glasvezel. Focal produceert de Flax Cone sinds 2013, die uniek is vanwege de goede prestaties op hoge snelheid, uitstekende interne demping, lage verkleuring van geluid en gedetailleerde midrange. Vlasvezels zijn hol van binnen en twee keer zo licht als glasvezel, waardoor het materiaal ook minder elastisch is. De laag vlasvezel wordt aan beide kanten ingesloten door glasvezel, wat resulteert in de perfecte verhouding van flexibiliteit en stijfheid.

Te bestellen per paar.

In verschillende kleuren beschikbaar (meer info in de winkel)